Workshop 'Babyuitzet maken Maken'
Kom in 4 sessies een nieuwe uitzet voor een lief babytje naaien
Locatie: Studio adjectif
Data :20 mei tot 10 juni 2014, telkens op dinsdag
Uur: 9u30 tot 12u30
Lesgeefster:Kaya Eycker

Info en inschrijven bij Studio adjectif of via mail info@adjectif.be

Wat kan je na de workshop?
Bij de jumpsuit leer je werken met stretchstof. Daarbij leer je ook een gewone rits onzichtbaar inzetten en boordstof gebruiken om de mouwen en benen af te werken. Ook mouwen leer je inzetten. Een kap leren doubleren, kan je ook leren indien je dat wenst. Voor de slaapzak kies je zelf in welk materiaal je gaat werken (jersey, katoen of ene combinatie van beiden). De armsgaten en halsuitsnijdingen van de slaapzak leer je afwerken met biaislint, dus nog een extra techniek erbij.
Wat maak je tijdens de workshop?
We maken een schattige jumpsuit in stretchstof met rits. Die kan je met korte of met lange mouw maken, met of zonder kap. Daarnaast een slaapzak met rits voor de zomer voor de allerkleinsten. Deze kan je in katoen, in jersey of in combinatie van beide stoffen maken.
Wat breng je mee?
Voor deze cursus hoef je geen naaimachine te bezitten, maar cursisten vinden het vaak handig om er zelf een (geleende) mee te brengen. Zo leren ze hun machine beter kennen en kunnen ze ook thuis verder werken. De stoffen worden voorzien, net zoals de patronen. Gelieve wel basismateriaal te voorzien zoals een stofschaar, stofkrijt of potlood, naainaalden voor met de hand te naaien, een tornmesje, patroonpapier en tekenpotloodlintmeter, zoommaatje of somometer, en eventueel stretchnaalden . Na het bepalen van de maat van beide stukken voorzie je zelf een rits tegen de 2de en 4de les.
Wat is de kostprijs?
De prijs van de workshops is 140 euro: patronen, stoffen, 2 bobijnen garen, en eventueel machinegebruik inbegrepen.
Je deelname is pas definitief na betaling.